• home
  • Aflossingsvrije hypotheek op tijd afbetalen

Aflossingsvrije hypotheek op tijd afbetalen

Laat nu je aflossingsvrije hypotheek oversluitenWist u dat er op dit moment ruim 1,1 miljoen mensen in Nederland zijn die elke maand alleen hun hypotheekrente betalen? Volgens de Vereniging Eigen Huis is het nu dé tijd om je hypotheek extra af te betalen als u een aflossingsvrije hypotheek heeft.

De groep mensen die niet elke maand een bedrag betalen aan de bank om hun hypotheek af te lossen zijn een risico. Vereniging Eigen Huis heeft recentelijk onderzoek gedaan onder 1100 mensen waaruit blijkt dat een derde van deze mensen hun hypotheek niet op tijd krijgt afbetaald.

Grote schulden onder mensen met een aflossingsvrije hypotheek

Woordvoerder Hans André de la Porte van de Vereniging Eigen Huis: "Als je ervan uitgaat dat een gemiddeld koophuis 250.000 euro kost, en die huizen vaak voor meer dan de helft aflossingsvrij gefinancierd zijn, dan kom je uit op een gemiddelde schuld van 150.000 euro". Vooral mensen die tussen 2000 en 2010 een huis hebben gekocht, toen de aflossingsvrije hypotheek populair was en de woningmarkt op de top was, hebben vaak grote schulden."

Deze grote schulden ten gevolgen van een aflossingsvrije hypotheek moeten voorkomen worden vindt Vereniging Eigen Huis. Dit is niet alleen de taak van Huiseigenaren ook banken en hypotheekadviseurs moet in actie komen. La Porte: "Als je niks doet, heb je straks een groot probleem. Dan zit je met een grote schuld, terwijl je geen aanspraak meer kunt maken op renteaftrek, en de rente op leningen gaat misschien ook wel weer omhoog. Dan kun je jezelf wel voor je kop slaan dat je ooit hebt gekozen voor een aflossingsvrije hypotheek."

Aflossingsvrije hypotheek oversluiten

Wilt u uw aflossingsvrije hypotheek oversluiten? Wilt u oversluiten naar een goedkopere hypotheek met betere voorwaarden? Vul dan vrijblijvend de financiële check in op de homepagina en ontdek wat er voor u mogelijk is.

Bron: Rtlz.nl

VRAAG INFORMATIE AAN