• home
  • Hypotheek oversluiten zonder boete

Hypotheek oversluiten zonder boete

hypotheek oversluiten zonder boeteBent u bekent met de term boeterente? Wanneer u een hypotheek wilt oversluiten kan het voorkomen dat u boeterente moet betalen. Prettig om vooraf te weten wat de boeterente exact is want de boeterente schikt veel mensen af van het oversluiten van een hypotheek.

Waar komt de boeterente vandaan?

Wanneer u een hypotheek afsluit bij een bank dan betaald u elke maand een bedrag terug aan de bank. Een deel van dit bedrag bestaat uit rente voor het lenen van het geld van de bank. De bank heeft berekent hoeveel geld het wilt verdienen aan uw hypotheek. Wanneer u de hypotheek sneller aflost dan afgesproken of wanneer u de hypotheek oversluit naar een andere bank dan loopt uw oorspronkelijk bank mis. Om de misgelopen inkomsten te compenseren betaalt u een vergoeding aan de bank. Deze vergoeding noemt men ook wel boeterente.

Hoe kunt u een Hypotheek oversluiten zonden boete?

De boeterente is een vergoeding die jij betaalt aan de bank voor de misgelopen inkomsten die jullie in eerste instantie hadden afgesproken. Deze boete kun je ontlopen door een hypotheek over te sluiten aan het einde van de rentevaste periode.

Wanneer de rentevaste periode verloopt krijgt u van uw hypotheek verstrekker een voorstel voor een nieuwe rentevaste periode inclusief uw nieuwe rente. Afhankelijk van uw huidige hypotheek kan dit op korte termijn of lange termijn zijn.

Informatie aanvragen

Als uw rentevaste periode bijna is verlopen is het verstandig om te onderzoeken of u elders een goedkopere hypotheek kunt afnemen. Dit is uiteraard afhankelijk van uw behoefte om een andere hypotheekverstrekker te zoeken. Wilt u weten of u elders beter uit bent? Vul vrijblijvend uw gegevens in en ontvang informatie om een weloverwogen keuze te maken.

VRAAG INFORMATIE AAN