• home
  • Meer kans op een Hypotheek voor Uitzendkrachten

Meer kans op een Hypotheek voor Uitzendkrachten

hypotheek voor flexwerkersGoed nieuws voor flexwerkers die een huis willen kopen of hun hypotheek willen oversluiten. Per 1 januari 2017 sluiten negen uitzendondernemingen zich aan bij de Perspectiefverklaring. De verwachtingen zijn dat er in de loop van 2017 nog meer uitzendondernemingen aansluiten.

De Perspectiefverklaring is een aantal jaren geleden gestart door Randstad, Obvion en Vereniging Eigen Huis om flexwerkers te helpen aan een huis. Een grote groep hypotheekverstrekkers in ons land accepteert deze verklaring. Het gaat om ABN AMRO, Aegon, BLG Wonen, Florius, ING, Obvion, Rabobank, RegioBank en SNS. Zij bieden de mogelijk om een hypotheek af te sluiten met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De Nationale Hypotheek Garantie is een waarborgfonds dat helpt met de afbetaling van de restschuld wanneer er probleem ontstaan met de betaling vanwege ontslag of arbeidsongeschiktheid.

De negen uitzendonderneming die zich aansluiten per januari 2017 zijn Adecco Group Nederland, Actief Werkt!, Timing, Manpower, Driessen HRM, Faber, HappyNurse, YoungCapital, en OTTO Work Force.

Eigen Hypotheek en woning

Directeur Jurriën Koops van brancheorganisatie ABU is blij met deze uitbreiding.: “Deze stap is van grote betekenis voor flexkrachten in Nederland. Veel mensen met een flexibel contract zijn in de toekomst prima in staat om voldoende eigen inkomen te vergaren. Dan is het niet meer dan logisch dat ook zij toegang hebben tot een hypotheek en een eigen woning. Tot nu toe was dit lastig. De geldverstrekkers slechten deze drempels door te kijken naar inkomenszekerheid in plaats van baanzekerheid.”

Eisen van de Perspectiefverklaring

Om een Perspectiefverklaring te verkrijgen wordt er gekeken naar het toekomst perspectief van de flexwerker om inkomsten te vergaren. Andere facetten waarnaar gekeken wordt zijn de arbeidspositie en de toekomstige inzetbaarheid van de uitzendkracht. Een harde eis is dat de flexwerker minimaal één jaar via het uitzendbureau aan het werk moet zijn om een beroep te kunnen doen op de Perspectiefverklaring. Naast deze punten hechten de geldverstrekkers ook waarde aan het oordeel van het uitzendbureau, de werkervaring, Cv., beoordelingen en referenties van de flexwerker.

Bron: ABU.nl.

VRAAG INFORMATIE AAN