• home
  • Nederlanders stappen niet vaak over van Hypotheek

Nederlanders stappen niet vaak over van Hypotheek

Zij sloten hun hypotheek wel over en genieten van lagere maandlastenNog geen 18% van de Nederlandse woningbezitters denkt dat het oversluiten van hun hypotheek ook daadwerkelijk financieel voordeel zou opleveren. Dit is naar voren gekomen uit onderzoek van Panelwizard in opdracht van SNS onder 1000 Nederlanders.

Vaak overstappen, maar niet met hypotheek

Nederlanders zijn over het algemeen makkelijk in het overstappen als ze daarmee hun maandlasten kunnen verlagen. Vooral op het gebied van energie (50%) en zorgverzekeraar (30%) hebben Nederlanders de afgelopen 5 jaar relatief vaak van provider geswitched.

Vreemd is dan ook dat slechts 10% van de Nederlanders de laatste 5 jaar overgestapt is, terwijl hier gemiddeld 211 euro bruto per maand bespaard kan worden.

Redenen om geen hypotheek over te sluiten

De gemiddelde hypotheekrente ligt momenteel rond de 4%. Meer dan eenderde van de Nederlanders betaalt hierdoor veel meer hypotheekrente dan de hypotheekrente. Toch gelooft 60% niet dat zij daadwerkelijk geld kunnen besparen met het oversluiten van hun hypotheek, om de volgende redenen:

  • kosten van de boeterente zijn groter dan de besparing die het oversluiten van de hypotheek meebrengt
  • De extra kosten van het oversluiten (zoals taxatiekosten en notariskosten) zijn hoger dan de besparing op de hypotheekrente.

Bespaart u met het oversluiten van uw hypotheek?

Of de argumenten correct zijn, is niet vooraf te bepalen. Dit verschil per hypotheek en is onder andere afhankelijk van de duur van de hypotheek, persoonlijke situatie en huidige inkomen.

Wilt u weten of het oversluiten van uw hypotheek u voordeel oplevert? Vraag dan vrijblijvend uw hypotheekadvies aan en bekijk of u maandelijks geld kunt besparen.

Bron: Banken.nl

VRAAG INFORMATIE AAN