• home
  • Notariskosten bij uw hypotheek oversluiten.

Notariskosten bij uw hypotheek oversluiten.

Een hypotheek oversluiten kost u altijd geld, als dit tenminste niet aan het einde van de rentevaste periode gebeurt. Diverse partijen moeten voor u aan de slag om een en ander in goede banen te leiden en administratief te verwerken. U krijgt niet alleen met de bank te maken, ook de notaris komt wederom in beeld. Waarom dit zo is, zullen wij hieronder nader toelichten.

De rol van de notaris bij het oversluiten van een hypotheek

Bij het afsluiten van uw huidige hypotheek heeft u reeds kennisgemaakt met de notaris. Naast de eigendomsakte, heeft deze ook de hypotheekakte voor u opgesteld en beide aktes zijn aan u voorgelezen, waarna u ze heeft ondertekend en deze aktes in het Kadaster zijn bijgeschreven (kortgezegd de database voor hypotheken).

In de tussentijd kan uw huis in waarde gestegen of juist gedaald zijn, afhankelijk van allerlei factoren, zoals de periode waarin u het huis gekocht heeft (voor of na 2008, toen de crisis begon), maar ook eventuele veranderingen in de omgeving. Misschien is er ondertussen vlakbij uw huis een drukke weg aangelegd of een hoog appartementencomplex gebouwd, waardoor uw huis nu minder waard is. Daarom zal een taxateur (vaak een onafhankelijk makelaar) de woning moeten taxeren, rekening houdend met deze zaken.

Als de waarde eenmaal bepaald is en de bank akkoord is met uw aanvraag om uw hypotheek over te sluiten, zal er een nieuwe hypotheekakte opgesteld moeten worden door de notaris. De oude hypotheek moet afgelost worden. Ook dit gaat via de notaris, want op het moment dat u bij de notaris aan tafel zit om de akte te ondertekenen, mogen er geen bedragen meer openstaan. Is dit wel het geval, dan wordt de akte niet gepasseerd (een chique woord voor ondertekenen van de akte).

Een nieuwe koopakte (ook wel leveringsakte of transportakte genoemd) is niet nodig als u niet verhuist, de woning wisselt immers niet van eigenaar.

Belangrijke notariskosten bij het oversluiten van een hypotheek

Voor het opstellen en het inschrijven van de hypotheekakte brengt de notaris de volgende kosten in rekening:

  • Het honorarium voor de notaris. Dit is de vergoeding voor de tijd die de notaris in de hypotheekakte steekt.
  • Recherchekosten. Dit zijn onderzoekskosten t.b.v. het Kadaster.
  • Eventueel de kosten voor het afgeven van een volmacht; als u zelf niet in de gelegenheid bent de akte te ondertekenen, kunt u iemand machtigen om uit uw naam de akte te ondertekenen, bijvoorbeeld uw partner of een medewerker van het notariskantoor. Dit kost ongeveer 70 euro, maar kan per notaris verschillen.
  • Inschrijfkosten voor inschrijving van de hypotheekakte in het Kadaster.

De BTW die u over deze bedragen betaalt, bedraagt 21%. Het voordeel is dan wel dat notariskosten fiscaal aftrekbaar zijn bij het oversluiten van een hypotheek.

VRAAG INFORMATIE AAN