• home
  • Oversluiten hypotheek na rentevaste periode.

Oversluiten hypotheek na rentevaste periode.

Waarop letten bij het oversluiten van uw hypotheek na de rentevaste periode.Wanneer u uw hypotheek wilt oversluiten, is het einde van de rentevaste periode een uitstekend moment om dat te doen. U hoeft dan namelijk geen boeterente te betalen. In dit artikel beschrijven we waar u op moet letten.

1. Let op de nieuwe rente voor uw hypotheek

Op het moment dat uw rentevaste periode ten einde loopt, krijgt u van uw hypotheekverstrekker een voorstel voor een nieuwe rentevaste periode, inclusief een nieuwe rente. Onderzoek heeft uitgewezen dat veel hypotheekverstrekkers zich schuldig maken aan rentediscriminatie; oftewel, dat zij hun bestaande klanten een hogere rente aanbieden dan hun nieuwe klanten. Daarbij komen veel van die hypotheekverstrekkers pas vlak voor het aflopen van de rentevaste periode met het nieuwe voorstel, waardoor klanten vaak te weinig tijd hebben om zich rustig op een nieuwe hypotheek te oriënteren. Laat u niet beetnemen en zorg dat u weet wanneer uw rentevaste periode afloopt. Zo kunt u zich tijdig voorbereiden.

2. Bekijk of de voorwaarden van uw hypotheek nog wel aan uw wensen voldoen

Behalve de hoogte van de maandelijkse rente die u betaalt, zijn de voorwaarden van uw hypotheek ook erg belangrijk. Sluit de hypotheek die u heeft nog wel aan bij uw huidige situatie en uw wensen? Zo niet, dan is het een goed idee om eens te kijken wat er nog meer mogelijk is. Bent u niet tevreden met het nieuwe voorstel van uw huidige hypotheekverstrekker, dan heeft u drie maanden de tijd om over te stappen naar een nieuwe hypotheekverstrekker.

Maak een afspraak met uw hypotheekadviseur

Neem het nieuwe rentevoorstel van uw huidige hypotheekverstrekker mee en vertel waar u niet tevreden mee bent. Vervolgens kunt u samen met uw hypotheekadviseur bekijken of:

Oversluiten? Regel al uw zaken

Wanneer u een nieuwe hypotheek heeft gevonden waar u wel tevreden mee bent, is het tijd om alles in orde te maken. Het oversluittraject neemt doorgaans zo’n 8 weken in beslag. Wees er dus op tijd bij, zodat u kunt profiteren van boetevrij oversluiten!

VRAAG INFORMATIE AAN